Váratlanul leálltak a Windows 11 egyes alkalmazásai

Egy vészfrissítés telepítésével megoldható a probléma – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 05. 20:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizarr incidens van folyamatban a Microsoft háza táján, egyes – már Windows 11 rendszeren lévő – felhasználók meghökkenve tapasztalhatják, hogy nem töltődnek be az operációs rendszer egyes alkalmazásai. 

Az érintett szoftverek között megtalálható a Képmetsző segédprogram, az emojik beillesztésére használható felugró ablak, továbbá a virtuális billentyűzet.

A helyzetet valamiféle Microsoft által kibocsátott digitális aláírás 2021. október 31-i lejárta okozza, ám a beszámolók alapján nem minden számítógépen hasalnak el a potenciálisan érintett szoftverek. Aki tapasztalja a hibát, az a Windows Update felületén bekerestethető KB5008295 opcionális frissítés telepítésével orvosolhatja. A javítás természetesen benne lesz a Windows 11 jövőked den érkező, menetrendszerű összegző frissítésében is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.