Egyes piacokon most szintet lépett a techóriás

Az informatikai vállalat új taktikával próbálja fizetős felhasználókká konvertálni a kalózokat.

Forrás: Origo2021. 12. 10. 12:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen a múlt évtized közepéig a Microsoft klasszikus módon küzdött a szoftvereinek kalózkodása ellen, technikai megoldásokkal próbálta lehetetlenné tenni a Windowshoz vagy az Office-hoz hasonló termékeinek illegális használatát, az előre borítékolhatónak megfelelően rendkívül csekély sikerrel – írja az Origó.

Az elmúlt fél évtized passzívan félrenéző magatartását követően a vállalat most egyes piacokon szintet lépett, a Ghacks beszámolója alapján a warezolt Office 2019 irodai programcsomagot használóknál egy új értesítést kezdett megjeleníteni. 

A benne lévő link lekattintását követően az érintettek tájékozódhatnak a kalóz szoftverek használatának főbb veszélyeiről, továbbá a cég felajánl nekik 50% kedvezményt a Microsoft 365 (korábban Office 365) irodai csomagjának első éves előfizetési díjából.

A kalóz Office használatának főbb veszélyeiként az adatvesztést, a kártevőtámadásoknak való kitettséget, a kritikus frissítésnek elérhetővé válásának hiányát tartja a Microsoft.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.