El van ájulva a titokzatos videókártyáitól a gyártó

Napokra vagyunk az Intel első komolyan vehető videókártyáinak bejelentésétől, a januári Consumer Electronics Show keretében a vállalat végre leleplezi a laptopokba és asztali számítógépekre szánt Arc termékeinek első hullámát. Az Alchemist családba tartozó modellek a belépő- és középkategóriába érkeznek, az nVidia és az AMD nagyágyúira jövőre még nem lesz válasza az Intelnek – írja az Origó.

Forrás: Origo.hu2021. 12. 29. 12:24
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moore’s Law is Dead jóvoltából most újabb bennfentes információk érkeztek az Intel videókártyás részlegének háza tájáról, a YouTube-csatorna házigazdája különösen megbízhatónak tartja a most megszólalt forrásait. Elmondásaik alapján úgy tűnik, hogy az Intel illetékesei minden eddiginél biztosabbak az Arc grafikus vezérlők versenyképességében, nagy önbizalmukban az AMD Radeonokat látszólag nem is tartják konkurenciaként számon – olvasható az Origó.hu cikkében.

A források szerint a 2022-es év lényegében a bemelegítés lesz az Intel számára, az Alchemist családba tartozó videókártyák piacra dobása mellett a jövő évi legfontosabb célt a grafikus meghajtóprogram jelentős optimalizálása jelenti. A 2023-as évre izgatottan tekintenek az illetékesek, következő generációs Battlemage termékekkel már a csúcskategóriában is fel szeretnék venni a harcot, rivalizálni kívánnak az AMD RDNA3 és az nVidia Lovelace architektúrás grafikus vezérlők krémjével.

További érdekesség, hogy az Intel utalgatásai szerint a várhatóan 2023-ban érkező Meteor Lake, avagy 14. generációs Core processzorokba integrált grafikus vezérlők a teljesítmény tekintetében kényelmesen kiüthetik a nyeregből az AMD Ryzen modellekbe integrált Radeonokat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.