Súlyos adatsértést követhettek el egy ismert szervizben

Valójában többen is panaszkodnak a beküldős szervizekre, a Google vizsgálatot indított – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 12. 10. 12:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Google Pixel mobilok tulajdonosai közül az utóbbi időben többen is arra panaszkodtak, hogy valaki feltörte a fiókjaikat és a privát fotói, levelei, tartalmai között turkál. Minden esetben közös, hogy az érintett készülékeket a Google mobilos szervizébe küldték be.

A legutóbbi panasz egy népszerű szerzőtől és dizájnertől, Jane McGonigaltól származik. 

Állítása szerint a javításra beküldött Pixel 5a készülékét valaki feltörte, és a Google Drive, Gmail, Dropbox, Fotók szolgáltatásokban lévő tartalmaiban turkált. Az illető még a biztonsági értesítéseket is törölte a biztonsági fiókból, nehogy az érintett észrevegye, mi történik, vagy tehessen valamit.

Jane állítólag már a történtek előtt egy héttel is azt kérdezte a Google ügyfélszolgálatától, hogy miért jelzi a FedEx leszállítottnak a készülékét, ha a Google nem tudja, hol van? Állítólag nem ez az első eset, hogy eltűnnek a javításra beküldött Google mobilok – a cég ezért most vizsgálatot indított.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.