Szivárognak a következő generációs operációs rendszer újdonságai

Segíthet lecsapni az értesítéses spammelésre, javulhat a fülhallgatók üzemideje – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 25. 10:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az XDA Developers megbízható forrásának és az Android forráskódtárolójának köszönhetően megérkeztek az első információk a várhatóan jövő ősszel érkező Android 13-ról. Az operációs rendszer jelenleg a fejlesztésének korai fázisában jár, így a felbukkant újdonságok eltűnhetnek vagy megváltozhatnak, ennek fényében kezelendők az értesülések.

A leghasznosabb újítással kezdve az Android 13 teljes támogatást biztosíthat a Bluetooth Low Energy Audio technológiához, ezzel hangminőségbeli romlás nélkül jelentősen javítható a vezeték nélküli hangátvitel során a telefon és a hozzápárosított füles akkus üzemideje. Sajnos nem pusztán szoftveres megoldásról beszélünk, a mobiloknak és a füleseknek hardveresen is támogatniuk kell a szabványt, de az Androidban való általános támogatása fontos lépés a megszokottá válásához vezető úton.

További nagy érdekesség, hogy az iOS után szabadon az Android 13 is engedélykéréshez kötheti, hogy a telepített appok értesítéseket jeleníthessenek meg, ez segíthet gyorsan elejét venni a kéretlen nyaggatásoknak. 

Az appoknál tartva lehetőség nyílhat majd egyenként beállítani, hogy azok milyen nyelvre állítottnak lássák az Androidot, így igény esetén kikényszeríthető lehet a kezelőfelületük idegen nyelven való megjelenítése.

Végül a jelek szerint az Android fejlesztői egy akkutöltöttséghöz kötött, kvótákra épülő rendszerrel kívánják menedzselni a háttérben futó alkalmazások által igénybe vehető processzoridő mennyiségét. Ezzel elvileg az akkus üzemidőn próbálnak majd javítani, a megoldás működésével kapcsolatos részletek egyelőre nem világosak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.