Újabb gyártó próbálkozik az elől-hátul kijelzős mobilokkal

Több gyártó is próbálkozott már hátlapi kijelzőkkel, a következő az Oppo lehet a sorban – írja az Origó.

Forrás: ORIGO.HU2021. 12. 31. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az Oppo szabadalmaztatta a saját, képernyő alatti kamerás mobilját, gyorsan levédetett még három dizájnt. Mindegyik hátlapján kijelző található a kameraszigetnél.

Ilyesmivel több gyártó is próbálkozott már a mobilpiacon, a legutóbbi emlékezetes eszköz a Xiaomi Mi 11 Ultra volt – a tesztelők többségében úgy vélték, kár volt odaragasztani a képernyőt, mert az nemcsak fokozza a sérülékenységet, de csökkenti az üzemidőt is.

Az persze nem túl valószínű, hogy az Oppo már a Find X5 szériánál használná az új terveket, de mindenképp van rá esély, hogy meglépi azt, amivel a Xiaomi, a Meizu és a Vivo is próbálkozott már egy-egy modellnél. A WIPO-nál bejegyzett szabadalmakból az nem derült ki, hogy az Oppo apró paneljei érintésérzékenyek-e.

Egyesek szerint arra is van esély, hogy az Oppo kizárólag azért védette le a terveket, hogy a riválisai ne használhassanak ilyen dizájnt – olvasható a cikkben.

Borítókép: Oppo mobiltervek hátsó kijelzővel (Fotó: Letsgodigital)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.