Jövőre másodjára is meghal a sikertelen közösségi oldal

A vállalati felhasználók számára lélegeztetőgépen tartott változata is búcsúzik – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 11. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan talán nem is emlékeznek már a Facebook és a Twitter riválisának szánt Google+ közösségi hálózatra, pedig 2011–2019 között működött szolgáltatás erőltetése érdekében egy időben még a YouTube-ba való bejelentkezéshez is szükség volt ebben regisztrált felhasználói fiókra.

A fogyasztói változata ugyan három éve megszűnt, azonban Currents néven a Google fenntartott belőle egy üzleti felhasználók által elérhető változatot. Hamarosan ennek is vége lesz, a vállalat tájékoztatása szerint 2023-tól teljesen átveszi a helyét a mobilos Gmailben már jó ideje elérhető, míg a levelező böngészős változatába épp bekerülő Munkaterületek (Spaces) funkció.

Az üzleti Google+ életben tartása annak idején egy kényszerű lépés volt, hiszen éppen elég üzleti ügyfél használta a belső kommunikációja során, de újabb felhasználókat toborozni sem próbált neki a vállalat, három év alatt nem is kapott semmiféle érdemi fejlesztést.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.