Egyre több okostelefon-tulajdonos hagyja követni magát

A mobiljátékokkal szórakozók körében átlag feletti az engedélyt megadók aránya.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 16. 14:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly tavasszal az Apple aktiválta az okostelefonjaiban és táblagépeiben az App Tracking Transparency biztonsági funkciót – olvasható az Origó cikkében.A fejlesztőknek a keretrendszer használatával kötelezően engedélyt kell kérniük a mobilozóktól, amennyiben az alkalmazások és webhelyek között követni kívánják a tevékenységeiket, tipikusan személyre szabottabb reklámok megjelenítésének céljából.

A mobilappokban lévő reklámok megtérülésével kapcsolatos analitikai szolgáltatást nyújtó Adjust most érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet: az elmúlt évben lassan és folyamatosan emelkedni kezdett a követési engedélyt megadó felhasználók aránya. A kutatás nemzetközi szintű, a szolgáltatását használó kétezer legnépszerűbb app és játék teljesítménye alapján készült.Az Adjust mérései szerint az App Tracking Transparency tavaly májusi elérhetővé válásakor 16 százalék környékén volt a követést megengedett mobilozók aránya, azonban mostanra 25 százalékra nőtt az érték.Csak a mobiljátékokat nézve harminc százalék az átlag, egyes rendkívül népszerű játékoknak pedig 75 százalékot is sikerült elérniük.

Adatai alapján óriási a szórás a sikerességi arányban.Az elemzőcég szerint a hirdetőcégek szempontjából javuló trend magyarázata, hogy egyre többen ismerik fel a követésük engedélyezésében rejlő előnyöket, bár ezt kutatással bizonyítani nem tudja, így pusztán spekulációról van szó.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.