Újabb érdekes ötletet tesztel a videómegosztó oldal

A tetszik visszajelzések számát is eldughatják a felhasználók elől.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 29. 9:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly novemberben látszólag elsöprő negatív visszajelzést kiváltva a YouTube elrejtette a videók alól a nem tetszik visszajelzések számát, ráadásul az ilyenkor megszokottal ellentétben mereven elzárkózott a döntéstől való visszatáncolástól.

Állítása szerint a kisebb tartalomkészítők elleni zaklatási hadjáratok miatt hozta meg a döntést, a videósok pedig látják az adatot a YouTube Studio felületén – olvasható az Origó cikkében.

A lépés nem nyerte el a felhasználók tetszését, hiszen a pozitív és negatív visszajelzések aránya sok esetben jól jött annak megítélésében, hogy mennyire megbízható a videók tartalma.Egyes kritikusok politikai szándékot sejtenek a negatív visszajelzések számának elrejtése mögött, megosztó narratívák népszerűtlenségének az álcázási kísérletével vádolják a YouTube-ot.

Akármi is legyen a valóság, a YouTube most újból egy garantáltan vihart kavarni képes ötlettel játszik, a mobilappjaiban egyeseknél elrejtette a tetszik nyomógomb alól a visszajelzések számát.Ez még nem jelenti a teljes száműzését, a videók leírásának megnyitását követően látható a tetszik mennyisége.

Az eredeti cikk IDE kattintva elérhető.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.