Megérkezett az új hardveres titkosítású USB-meghajtó

A Kingston bejelentette az IronKey Keypad 200 (KP200) meghajtó bevezetését. Az USB-kulcs az iparágban elsőként a legújabb, FIPS 140-3 3. szintű biztonságot nyújtja az adathordozáshoz.

2022. 10. 03. 15:04
null
<KENOX S730 / Samsung S730>
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IronKey Keypad 200 fejlesztésekor a Kingston a robusztus védelmet és a rugalmas használatot tartotta szem előtt - olvasható a Mediaworks megyei portáljainak digitália rovatában.

 

Az alfanumerikus billentyűzettel ellátott, oprendszer-független meghajtó 256 bites XTS-AES hardveralapú titkosítást biztosít.

 

Beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, így szoftver nélkül, a PIN-kódot a billentyűzeten megadva egyszerűen feloldható.

A feloldást követően a felhasználó a meghajtót bármilyen A-típusú csatlakozós USB flash-tárolót támogató eszközhöz csatlakoztatva hozzáférhet a felhasználó adataihoz, így az több IT-ökoszisztémát kiszolgáló plug-and-play adathordozóvá válik.

KP200 FIPS-140-3 3. szintű tanúsítvánnyal garantálja a katonai szintű biztonságot

A meghajtó áramköreit manipuláció ellen védő, kemény műgyantaréteggel látták el, megakadályozva ezzel a belső alkatrészek roncsolásmentes eltávolítását. A még magasabb szintű védelem érdekében a billentyűzet polimerréteggel van bevonva, amely felismerhetetlenné teszi az ujjlenyomatot a billentyűkön.

A KP200 kétféle PIN-kód használatát támogatja, így külön rendszergazdai és felhasználói PIN-kód is beállítható. Tíz sikertelen bejelentkezési kísérlet után a KP200 zárolja a felhasználói PIN-kódot, de ha mindkét PIN-kód bevitele engedélyezve van, a felhasználói PIN-kód – és így a meghajtóhoz való hozzáférés – a rendszergazdai kód segítségével visszaállítható. Ha tízszer egymás után helytelenül adják meg a rendszergazdai PIN-kódot, a beépített, Brute Force támadás elleni védelem „crypto-erase” funkciója törli a meghajtó tartalmát, véglegesen megsemmisítve az adatokat és visszaállítva az eszközt.

A KP200 emellett két különböző „Read-Only” üzemmóddal véd a nem megbízható rendszerekből származó kártevők ellen, és lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy adott munkamenet alatt vagy globálisan, az összes felhasználói munkamenetre kiterjedően írásvédelemmel lássa el a meghajtót.

 

A Kingston IronKey KP200 az első olyan meghajtó, amely sikeresen teljesítette a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (National Institute of Standards and Technology, NIST) legújabb, FIPS 140-3 3. szintű katonai biztonsági tanúsítvány laboratóriumi tesztjét. Mivel nincs szükség szoftverre, és a billentyűzet használata is egyszerű, a KP200 a legjobb megoldás azok számára, akik rugalmasságra vágynak, ugyanakkor a legmagasabb szintű biztonság mellett szeretnék hordozni kényes adataikat

 

– mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA flash-üzletágának vezetője.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.