Ne dobja ki régi telefonját: meghökkentő pénzt érhet!

A szekrényfiók alján heverő veterán mobilért néha elképesztő árat fizetnek a gyűjtők.

Forrás: FEOL.HU2022. 11. 02. 17:14
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól járt, aki anno nem hajította a szemetesbe 35 mm-es fényképezőgépét, bakelit lemezjátszóját, mert manapság csinos összegeket fizetnek érte. Hasonlóképpen antik darabként értékesíthető számos öreg telefon is - olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

Egy bontatlan első kiadású iPhone a közelmúltban több mint 39 000 dollárért (16 millió forintért) kelt el! Ha nem is ennyire, de számos régi darab szintén alaposan megnyitja a gyűjtők pénztárcáját.

Csinos áron kelnek el a régi Motorolák, Nokiák és még egy HTC telefon is sokat érhet. Az eBay-en néztek körül, mennyire érdemes átnézni a szekrény alját: az alábbi készülékek bármelyikével komoly pénzeket lehet keresni.

Nokia 7280

 

Ez a különleges darab az elkötelezett rajongók és gyűjtők kedvence. Jó tudni, hogy egy ilyet átlagosan 250 dollárért árusítanak az eBay-en.

Motorola International 3200

 

Mintha egy retro filmet látnánk: a Motorola International 3200 a retro téglatelefonok aranykorának terméke. Ez volt az első digitális mobil: 1992-ben adták ki.

Átlagosan 250 dollárt ér az interneten.

Motorola MicroTAC 9800X

 

A MicroTAC már szinte modern, valóságos flip telefon, ikonikus antennával.

A mostani keresés szerint 260 dollárt fizetnek annak, aki hajlandó megválni tőle.

A teljes cikk ide kattintva olvasható tovább.

Fotók forrása: FEOL

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.