Számítógépes játékokon keresztül támad egy csaló

Kriptobányászprogramot rejtettek az MSI Afterburner módosított telepítőjébe.

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu2022. 11. 26. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kriptobányászprogramot rejtettek az MSI Afterburner módosított telepítőjébe.

Számítógépes játékosokat célzó csalási kampányról számoltak be a Cyble biztonsági cég kutatói, egy csaló az MSI Afterburner telepítőjébe rejtett szoftverrel próbál Monero kriptovalutát bányászni a számítógépeiken. 

A népszerű és ingyenes Afterburnerrel a videókártyák túlhajtására van mód, plusz némi állítgatás után valós idejű statisztikai adatok írathatóak ki vele a futó játékok felületére (képkockasebességre és a hardverek kihasználtságára kell gondolni).

A gamereket a keresőmotorok találati oldalain megjelenített hirdetésekkel, továbbá a keresési találatok manipulálásával próbálja felcsalni a hamis letöltési oldalakra.

A hamis webhelyekről letöltött telepítő az elvártnak megfelelően valóban felteszi a számítógépre az MSI Afterburnert, ám ezt követően egy vírusirtókat kikerülni próbáló cselt is bevetve megpróbálja letölteni és futtatni a kriptovalutát bányászó, kéretlen alkalmazást. 

Az MSI Afterburnert letölteni kívánóknak érdemes meggyőződniük arról, hogy a segédprogram hivatalos webhelyén kattintanak rá a Download gombra.

Az eredeti cikk Csaló támadja a számítógépes játékosokat címen olvasható az Origo.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.