Még mindig nyomoznak a burgenlandi krokodil után

Találtak egy kupac ürüléket, most azt tanulmányozzák, hátha a hüllőé.

Forrás: MW2020. 09. 09. 10:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi folyóban, Szászország-Anhalt tartomány déli részén, a burgenlandi járás területén hetek óta keresik a hüllőt, melyet két ember is látott Laucha an der Unstrut település közelében.

A kutatás során találtak egy ürüléket, melyet most vizsgálatnak vetnek alá. Ürülékmintából megállapítható, hogy milyen állattól származik. Eredmény szerdára várható.

A hatóságok a krokodilveszély miatt fürdési tilalmat is elrendeltek.

Az Unstrut a Saale legbővízűbb, 200 kilométer hosszú mellékfolyója. A fürdési tilalom a türingiai tartományi határtól az Unstrut torkolatáig tartó szakaszra vonatkozik.

Az állat keresését csütörtökön berekesztették, vasárnap azonban újabb szemtanú jelentkezett, aki elmondása szerint a thüringiai Schönwerda közelében látta a krokodilt. A rendőrség és a tűzoltóság helikopterek és drónok segítségével is keresi a ragadozót, melynek egyelőre nem találják nyomát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.