Ha csak ezt a néhány tanácsot megfogadjuk, a praktikák segítségével már sokkal ügyesebbnek érezhetjük magunkat. Nézzük meg, mit tartanak a legfontosabbnak a világ legjobb szakácsai, ha főzésről van szó.
Meggyilkoltak egy idős nőt Hajdúszoboszlón
Ha csak ezt a néhány tanácsot megfogadjuk, a praktikák segítségével már sokkal ügyesebbnek érezhetjük magunkat. Nézzük meg, mit tartanak a legfontosabbnak a világ legjobb szakácsai, ha főzésről van szó.
Stuart Ralston, az edinburgh-i Noto étterem szakácsa: Az éles kések lehetővé teszik a gyorsabb és biztonságosabb előkészítést. Ralston szerint a késélező az egyik legfontosabb dolog, amibe érdemes belefektetnünk.
James Devonshire, a Daylesford Cookery School vezetője Gloucestershire-ben: Ez a késtartás helyes és legbiztonságosabb módja. Fogjuk közvetlenül a fogantyú teteje és a penge hátsó része felett. A kés hegye a vágódeszkán nyugszik, a penge sarka kissé megemelkedik. Csúszó mozdulattal szeleteljük az ételt, finoman lehúzzuk a penge sarkát.
Tom Brown, a londoni Cornerstone tulajdonosa: Tegyen nedves ruhát a vágódeszka alá. Ez megakadályozza, hogy csúszkáljon, miközben az alapanyagokat aprítjuk.
Shuko Oda, a Koya Soho szakácsa: A gyömbér hámozásakor a legjobb, ha kés vagy hámozó helyett teáskanalat használunk. Mint sok zöldség esetében, a gyömbérnél is igaz, hogy az íz a bőr alatt rejlik. Kanállal hámozás helyett lekaparjuk a felesleges részt, az íze még intenzívebb lesz.
Gerhard Jenne, a londoni Konditor tulajdonosa: Ha kör- vagy négyzetalakú tortaformát szeretnénk kibélelni, nem lesz könnyű dolgunk a sütőpapírral. A legjobb, ha egy kicsit megnedvesítjük, sokkal könnyebben kezelhetővé válik, könnyebb lesz beigazítani a formába.
Martin Hollis, a St. Andrews-i The Old Course Hotel, Golf Resort and Spa vezető szakácsa: Ha hagymát darabol, először vágja ketté. Fektesse le a vágódeszkára a lapos oldal mentén úgy, hogy a gyökérrész szemben legyen. Szeleteljük fel a hagymát, de ne vágjuk végig teljesen. Így a hagyma nem esik darabokra. Fordítsunk egyet a hagymán, majd vágjuk be vízszintesen is. Szép egyenletes kockákat kapunk.
Jack Smith, a londoni Quaglino főszakácsa: A savas alapanyagok, mint a citromlé vagy a fehérborecet, elveszik az étel sósságát. Ezenkívül a cukor ellensúlyozza a sót, ami a currynél jól működik. Ha a pörköltet sóztuk túl, tegyünk bele burgonyadarabokat, amelyek felszívják a sót.
Saiphin Moore, a londoni Rosa's Thai Cafe és Lao Café tulajdonosa: Kétszer öblítse le a rizst, hogy megszabaduljon a felesleges keményítőtől. A rizsfőzéshez szükséges helyes vízmennyiséget úgy mérhetjük le, ha a rizst az edénybe öntjük, feltöltjük vízzel, belemártjuk az ujjunkat, a rizs tetejéhez illesztjük. Ha a víz az ujjunk első harmadáig ér, akkor jó.
Alex Bond, a nottinghami Alchemilla tulajdonosa: Az uborka, a répa, a retek, a cékla, a zeller és a fehérrépa jól savanyítható zöldségek. Használjon 3:2:1 arányban vizet, ecetet és cukrot. Mindig győzödjünk meg róla, hogy a lében elmerülnek a zöldségek. Körülbelül egy hónapig tartsa száraz, sötét helyen.„
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.
Meggyilkoltak egy idős nőt Hajdúszoboszlón
Gyurcsány megbukott, ez tisztán látszik
Jennifer Aniston szívhez szóló vallomást tett Nicole Kidmannek
Új hidak Magyarországon: egymást érik az átadások júniusban – ezek a pontos dátumok
Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?
Putyinék szerint Magyarország példátlan nyomás alatt áll – az okát is elmondták
Tompos Kátya elénekelte a kedvenc dalát, és ezt most bárki megnézheti + videó
Tizenegyesek döntöttek a Szaúdi Király-kupa döntőjében, Cristiano Ronaldo trófea nélkül zárta az idényt
Valóra vált rémálom: kétszáz ember tankolta a rossz üzemanyagot Komáromban
Bombariadó van a Westendben
Tompos Kátya rendelkezett a kezelésére összegyűlt összegről
Háfra Noémi visszatért, és történelmet írna Budapesten
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.