A sajtreszelő élét ezzel az egyszerű trükkel élezhetjük meg

Minél öregebbek konyhai eszközeink, annál inkább elhasználódnak. Ez persze természetes jelenség, ugyanakkor sokan nem tudják, hogyan varázsolják őket újra olyanná, mint amilyenek fénykorukban voltak. Vegyük például a konyhai reszelőt, amely bár elkophat, mielőtt megválnánk tőle, inkább élezzük meg újra – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 11. 12:47
null
Megvan az egyszerű módja a reszelő élezésének Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nálunk a konyhai sajtreszelő szinte minden nap előkerül a főzés során. Tegnapelőtt sajtot reszeltem vele a melegszendvicshez, tegnap káposztát a párolt káposztához, ma pedig fokhagymát a pörkölthöz. Nem csoda hát, hogy egy idő után azt veszem észre: nem tündököl már régi fényében.

Megvan az egyszerű módja a sajtreszelő élezésének
Fotó: Pexels

Ilyenkor persze mehetünk rögtön a boltba, és vehetünk újat, de minek? Van egy sokkal költséghatékonyabb módszer is, aminek köszönhetően nem kell állandóan lecserélni a reszelőnket. Ráadásul nagyon könnyű dolgunk lesz.

mindössze egy nagyobb darab csiszolópapírra van szükségünk ahhoz,

hogy újra élessé varázsoljuk a reszelőt. Dörzsöljük át először lefelé, majd felfelé, utána oldalra, végül körkörös mozdulatokkal. Ha végeztünk, akkor ideje letesztelni!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Pillekönnyű vajas-sajtos pogácsa, amit alig tud majd abbahagyni

Könnyen elkészíthető, ínycsiklandó étel, egy különleges pogácsa, amit az egész család imádni fog.

Az élesztőt a meglangyosított tejben, a cukorral és 2 evőkanál liszttel felfuttatjuk (kovászt készítünk). A maradék lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval és a kováasszal összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk. A maradék tojásfehérjével lekenjük, rászórjuk a sajtot, feltekejük, mint a bejglit, a két szélét összecsippentjük, sodrófával kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 10 percig pihentetjük.

Ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét tojássárgájával lekenjük, meleg helyen, kb. 10 percig kelesztjük.

Minden pogácsa tetejére egy-egy csipet sajtot teszünk, és180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel), 20 perc alatt megsütjük.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.