Az Abbey Road egy utcanévtáblája több mint 37 ezer fontért kelt el

Az árverésen ezen kívül további 274 utcanévtábla is új gazdára lelt.

Forrás: MTI2021. 03. 19. 17:42
null
Az Abbey Road egy utcanévtáblája 37 200 fontért (15,7 millió forint) kelt el egy árverésen Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beatles-rajongók kedvelt londoni utcája, az Abbey Road egy utcanévtáblája 37 200 fontért (15,7 millió forint) kelt el egy árverésen.

A londoni St. John's Wood városnegyed utcája neves lemezstúdiónak ad otthont, valamint egy Beatles-album is viseli a nevét, borítóján látható a popzene történetének egyik leghíresebb felvétele, az Abbey Road zebráján átkelő négy zenész.

A BBC beszámolója szerint a leütési ár messze meghaladta az előzetesen becsült 1000-2000 fontot.

Az utcanévtábla egyike az ikonikus, fehér alapon fekete és piros westminsteri utcanévtábláknak, amelyeket 1967-ben tervezett Sir Misha Black brit építész és dizájner. Az árverésen ezen kívül további 274 utcanévtábla is új gazdára lelt.

Az Abbey Road egy utcanévtáblája 37 200 fontért (15,7 millió forint) kelt el egy árverésen
Fotó: Flickr

A westminsteri városi tanács megbízásából eladott tételek összesen 143 517 fontot hoztak, még az utolsó pillanatokban is érkeztek licitek a világ minden tájáról.

„Londoniként elejétől a végéig óriási móka volt a város utcanévtábláinak elárverezése, nagy megtiszteltetés, hogy a részese lehettem” – mondta Catherine Southon, a nevét viselő aukciósház tulajdonosa.

„Döbbenetes volt az árverést kísérő érdeklődés és a nemzetközi licitharc” – tette hozzá.

Az Abbey Road a világ egyik leghíresebb lemezstúdiója. Az eredetileg kilencszobás házat 1829-ben építették, 1928-ban a Gramophone Company vásárolta meg, ők alakították át hangrögzítő stúdióvá. Eleinte klasszikus zenei felvételeket készítettek, de repertoárjuk gyorsan bővült jazz- és popzenével.

Rögtönzött koncertet adott egy oltóhelyen a világhírű csellóművész + videó

Yo-Yo Ma világhírű csellóművész rögtönzött koncerttel lepte meg egy massachusettsi oltópont közönségét.

A BBC News beszámolója szerint a csellista a koronavírus elleni második oltására érkezett a massachusettsi Berkshire Közösségi Főiskolára a hétvégén. Az intézmény csarnokában berendezett oltóponton a vakcina felvétele után vette elő csellóját.

A csellóművész Bach- és Schubert-darabokat játszott az egymástól biztonságos távolságban leültetett embereknek, akik vagy oltásukra várakoztak, vagy az oltás utáni megfigyelési időt töltötték a csarnokban. A jutalomjátékról videofelvétel is készült.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.