Banksy videóval mutatta be, ahogy graffitit fest + videó

A graffitin a börtön egykori híres foglya, Oscar Wilde szökik összecsomózott lepedőkből font kötélen.

Forrás: MTI2021. 03. 05. 18:18
null
A graffitit hétfőre virradóra fedezték fel a readingi börtön téglafalán Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétett egy videót a graffitiművész Banksy arról, ahogy az éj leple alatt elkészíti a readingi fegyház falát díszítő graffitit, amelyen a börtön egykori híres foglya, Oscar Wilde szökik összecsomózott lepedőkből font kötélen.

A graffitit hétfőre virradóra fedezték fel a readingi börtön téglafalán, sok szakértő már akkor biztosra vette, hogy egy újabb Banksy-mű készült. A művész csütörtökön posztolta a videót, amelyben ezt megerősítette.

Az Instagram-videón látszik, ahogy a kilétét titkoló művész fekete kapucnis pulóverben, fejlámpával világítva dolgozik a sötétben. Banksy arca nem látszik a felvételen.

A graffitit hétfőre virradóra fedezték fel a readingi börtön téglafalán
Fotó: Instagram

A Create Escape felirattal ellátott videón egy idézet is hallható az amerikai művész, Bob Ross The Joy of Painting (A festés öröme) című filmjéből. „A festés számomra a szabadságot jelenti” – mondja a részletben Ross.

A videó végén, már világosban, két rendőr tűnik fel a téglafal előtt, és a graffitit nézik.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés

A borítókép Banksy graffitijét ábrázolja a readingi fegyház falán

Banksy ezúttal a híres readingi fegyház falára rajzolt

Paul Gough professzor, Banksy-szakértő szerint a fegyház falán megjelent kép „nagyon meggyőző”, a festmény színvonala arra utal, hogy hozzáértő alkotása, aki gyakorlott a falfestmények terén, és képes arra, hogy egy éjszaka alatt elkészítsen egy ilyen művet.

A professzor elmondta, hogy a kép feltehetően a fegyház művészeti központtá történő átalakítására reflektál. De mivel szerepel rajta az írógép, és az egész kapcsolatba hozható az írással, elképzelhető egy olyan üzenete is, amely a média és a Facebook körül zajló jelenlegi történésekhez is köthető.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.