Tavaszi bőrápolás otthon, így lesz gyönyörű az arc

Egyre többen választanak természetes alapanyagokat tartalmazó bőrápolókat, kozmetikumokat, legyen szó arctisztítóról, hidratálóról vagy festékekről. Ezek a termékek ápolják, táplálják, védik a bőrt, és nem kell számolni a vegyi anyagok káros hatásaival.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 14. 9:14
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A drogériákban kapható krémek, kozmetikumok mellett érdemes a konyhában található élelmiszerek közül is választani néhányat, és beépíteni a napi bőrápolás rutinjába. Öt természetes, bőrszépítő élelmiszer mindenkinek – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

1. MÉZ

Általában úgy gondolunk a mézre, mint az egyik legnépszerűbb és legfinomabb természetes édesítőre. De emellett a méz az egyik legrégebben használt szer a szépségápolásban. Megköti a nedvességet, így feszessé, rugalmassá varázsolja a bőrt. Antibakteriális hatású, jól használható pattanások, mitesszerek kezelésére. Nem szárítja a bőrt. Természetes antioxidáns, véd a káros UV-sugaraktól.

2. OLÍVAOLAJ

Az olívaolaj nemcsak finom salátaöntet, régóta használják a száraz bőr ápolására is. A legújabb vizsgálatok szerint védi a bőrt a leégéstől. Bőrfiatalító, regeneráló, segít megtartani a bőr nedvességét. Magas E-vitamin-, kollagén- és antioxidánstartalma miatt nemcsak a sejtek újjáépülését segíti elő, de a ráncok kialakulását is megakadályozza. Védi, erősíti a körmöket, táplálja a hajszálakat.

Fotó: Pexels

3. CITROMLÉ

A citromlé nagyszerű bőrápoló: fertőtlenít, segít eltávolítani a szennyeződéseket, természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Pórusösszehúzó hatású, használata után a bőr feszesebbé válik. Enyhén hámlasztó.

4. SÓ ÉS CUKOR

Remek hámlasztószerek: hatékonyan távolítják el az elhalt hámsejteket, használatuk után a bőr simább, fényesebb lesz. Hámlasztás után a bőr szinte fellélegzik, ami elősegíti a jobb vérkeringést. A só gombaellenes tulajdonságú, segít eltávolítani a méreganyagokat a bőrből, tisztítja a pórusokat. A cukorban található glikolsav hidratálja a bőrt és védi a mérgező anyagoktól.

5. ZABLISZT

A zab olyan anyagokat (szaponinokat) tartalmaz, amelyek természetes tisztítószerek, segítenek eltávolítani a szennyeződéseket a bőrről. Nyugtatja, táplálja, védi a bőrt.

Az eredeti cikk a bőrápolás otthon is megtalálható eszközeiről elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

A különböző kultúrákban évszázadok óta használják a gőzt a test gyógyítására, méregtelenítésére. Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy bár köztudott, hogy a meleg felgyorsítja a vérkeringést, fokozza a verejtékezést, vagyis remekül megtisztítja a szervezetet, mégis túl keveset alkalmazzuk az erejét. Ideje tehát kipróbálni, mutatjuk, hogyan csinálja. A forró pára titka: heti egy alkalom is csodákra képes

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.