Megérkezett a legújabb táncos edzés + videó

Az Abba zenéjére mozogni egyszerűen magávalragadó, biztos, hogy edzés közben végig fülig ér majd a szád. Vegye fel a sportcipőt és mehet!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 05. 06. 9:30
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül népszerű a legtöbb táncos edzés, lássuk a legjobbakat - olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

ZUMBA

Egy zumbaóra tökéletes kardioedzés, nem véletlenül napjaink egyik legnépszerűbb mozgásformája. zsírégető, formálja az izmokat – a láb és a fenék izmai komoly munkát végeznek –, és úgy, hogy szinte észre sem venni. A koreográfiát követve ugyanis könnyű megfeledkezni arról, hogy kőkemény munka folyik, a jókedv viszont garantált.

SALSA

A salsafi tnesz a kubai salsa, a merengue, a bachata, a cha-cha-cha és a rumba alaplépéseire épül. Energikus tánc, csoportban végezhető dinamikus mozgás, amely kitűnően formálja a lábakat, miközben a kacér, feszes pózoknak köszönhetően a felsőtest izomzata is erősödik. A gyakori hajlások, forgások, oldalirányú mozgások növelik az izmok rugalmasságát és az ízületek mozgástartományát. Ez a táncos fitnesz növeli az állóképességet, fejleszti a koncentrációkészséget, és a gyors ritmusoknak köszönhetően több kalóriát égethet el egy óra alatt, mint egy kardioedzés során.

HASTÁNC

A hastánc nemcsak a csábítás eszköze, hanem egy meglepően kíméletes edzésforma is. szinte az összes alapvető izmot átmozgatja anélkül, hogy az ízületeket megterhelné. erősíti a hátizmokat – miközben csökkenti a hátfájdalmat –, a has, a mellkas és a kar izmait, nem utolsósorban pedig segítségével ideálissá tehető a derék-csípő arány. A kíméletes technikának köszönhetően minden korosztálynak ajánlott, és azok is bátran elkezdhetik a táncórákat, akik valamilyen sportsérüléstől szenvednek. Kezdéshez elég egy kis bátorság, némi zene és egy sál a csípő köré kötve. A többi szinte magától jön.

BHANGRA

Ezt az indai néptáncot eredetileg aratáskor vagy más fontos események alkalmával táncolták, ám később kiderült, hogy edzésként is tökéletes. A kezdő bhangratáncos két alapmozdulatot kell, hogy elsajátítson: az egyik a vállakat és hát felső részét erősítő karmozdulat, ami leginkább a vállrándításhoz hasonlít. A másik térdhajlítások sorozata, amelyek a lábat és a törzset feszesítik, s javítják az egyensúlyt.

Kyra Pro fitnesz youtubertől most ismét egy komoly intenzitású táncos edzés érkezett a rajongóknak, ahogy tőle azt már megszoktuk, rengeteg táncos elemet épített a gyakorlatsorba. Természetesen ismét világhírű slágerekre – az ABBA dalaira épülő Mamma Mia! című film zenéjére állított össze egy 25 perces programját. Egyszerűen ennek a zenének nem lehet ellenállni, kezdők és haladók is bátran kipróbálhatják Emily fantasztikus edzését

Az eredeti cikk a táncos edzés bemutatásáról elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Korábbi cikkünkben már bemutattunk egy hasonlóan szórakoztató, táncos edzésprogramot. 3 in 1 – edzés, szórakozás és zenehallgatás. Formásodjon a kedvenc zenéire táncolva! Ha szereti az ABBA-slágereket, akkor táncra fel!

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.