Meghiúsult a Kaliforniából Hawaii felé evező kajakos rekordkísérlete

Az időjárás viharosra fordulása miatt indulása után hat nappal kimentették a Kaliforniából Hawaii felé egyedül evező kajakost a Csendes-óceánból.

Forrás: MTI2021. 06. 08. 12:21
null
Cyril Derreumaux május 31-én indult útnak Sausalitóból Forrás: Facebok/Cyril Derreumaux
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cyril Derreumaux május 31-én indult útnak Sausalitóból, hogy 64 napon belül elérje a 3862 kilométerre lévő Hawaii partjait, ezzel Guinness-rekordot döntsön.

A viharos időjárás, szél és hatalmas hullámok miatt a férfi hétméteres kajakját több súlyos sérülés is érte, de amikor elveszítette a horgonyát is, tudta, hogy fel kell adnia kísérletét.

A Facebook-oldalán a sportoló beszámolt arról a szörnyű helyzetről, amikor 4,5 méteres hullámok ostromolták a kajakot, a horgonykötelek összeakadtak a kormányon, a GPS-jeladó pedig elromlott.

Végül az amerikai partiőrség helikopterével mentették ki. Egy búvár ereszkedett le hozzá a gépből és felsegítette Derreumaux-t – írja a The Guardian online kiadása.

A kajak egyelőre továbbra is az óceánban van. A férfi reméli, amikor a szél elül, sikerült visszaszereznie járművét.

Fabio Wibmer, a tehetséges motokrossz trükk-király

Több mint egymilliárd megtekintést számlál Fabio Wibmer YouTube-csatornája, a trükköket látva pedig nem is kérdés, miért. A 25 éves osztrák bringás lélegzetelállító megoldásaival meghazudtolja a fizika törvényeit, persze a bámulatos mutatványokhoz elképesztő mennyiségű gyakorlás szükséges.

Sokan mondják, hogy manapság nem érdemes két-három percnél hosszabb videókat készíteni, mert az emberek úgysem nézik meg, nem köti le őket. Aztán – ahogy több mint egymilliárd ember! – elindítjuk a 8-12 perces videókat Fabio Wibmer YouTube-csatornáján, és nemhogy elunjuk, olykor még levegőt venni is elfelejtünk, annyira lebilincselő trükköket mutat be a csupán 25 éves triálkirály.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.