A tél közeledtével szervezetünk könnyen raktározásba kezdhet

A tél felé közeledve a szervezetünk is automatikusan megpróbál raktározni. Legyen résen, és igyekezzen gátat szabni a hirtelen felszaladó pluszkilóknak! – írja a Thatslife.hu.

Forrás: thatslife.hu2021. 09. 20. 8:23
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál korábban írt arról, hogy mennyire klassz megenni egy-egy utolsó fagyit a tél előtt, és hogy akár a hideg időszakban sem kell teljesen parkolópályára állítani a jeges desszertet. De azért óvatosan a borús-szomorkás őszi esték nassolásával, mert ősszel és télen észrevétlenül felszaladhatnak a pluszkilók!

Persze léteznek olyanok, akik – a folyton fogyni vágyók kitartó „gyűlöletétől” övezve – bármit büntetlenül megehetnek, 

ám ha megnézzük a magyar statisztikákat a túlsúlyos emberek számáról, akkor bizony egyértelműen látszik: a többség nem ilyen.

A tél felé közeledve előfordulhat, hogy arra leszünk figyelmesek, hogy szorít a nadrág, már nem olyan kényelmes a megszokott szoknya, talán a pólóknál, ingeknél is érezzük, picit több lapul a textil alatt. Régebben egyfajta természetes beidegződésként raktározott a tervezett, hiszen évezredekkel, sőt akár még évszázadokkal ezelőtt is valóban túl kellett élni a telet, ma azonban már nincs ínség, a többségnek könnyedén elérhető a mindennapi betevő. De talán túlságosan is egyszerű kinyitni a hűtő- és szekrényajtót.

Ráadásul azzal sem vigasztalhatjuk magunkat, hogy egye fene azt a pici pluszt, a hideg ellen még jól is jöhet egy kevés zsírréteg. A világ legnagyobb tévedéseinek egyike, hogy a túlsúlyos vagy meghízott emberek nem fáznak, a szakemberek ugyanis azt mondják, hogy a kalóriákból felhalmozott fehér zsírszövet abszolút nem véd a hidegtől. 

Ellenben érdemes tudni, hogya hűvösebb, akár mínuszos időszakban több kalóriát éget el a szervezet mozgás közben, így egy megfelelő öltözékben megtett séta vagy kis kocogás csodákra lehet képes.

A rossz időjárásra mutogatva a sportot sem kell kifelejteni a mindennapjainkból, mert bár izgalmasabb a természetben túrázni, futni, kerékpározni, nagyokat pancsolni a Balatonban, azért egy-egy változatos gyakorlatsorral, fitneszedzéssel, netán TRX-munkával simán tovatűnhetnek azok a fránya, nagy számban az egészséget is veszélyeztető pluszkilók.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.