A legnagyobb hibák, amiket elkövethet maszkhasználat közben

2020 márciusában még értetlenül álltunk, hogy mi az, hogy maszkot rakjunk az arcunkra, azóta viszont mindennapjaink része lett a mozdulat. Hol kötelező, hol ajánlott jelleggel, de viselni kell, akár tetszik, akár nem. Közben egyfajta maszkdivat is kialakult, ma már sokan úgy tekintenek rá, mint egy hasznos kiegészítőre, ami sokszor az öltözékünk része. Ám az nem mindegy, hogyan hordjuk, hol hordjuk és az sem, hogy hányszor – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 11. 06. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány ideje alatt a helyes és következetes maszkhasználat az egyik legfontosabb, mindenki által betartható óvintézkedés, amely a betegséget okozó vírus fertőzőképesebb változatainak terjedését is megakadályozhatja – írja a Semmelweis Egyetem tájékoztatója.

A WebMD maszkhasználati összeállításában a legnagyobb hibákra hívta fel a figyelmet, amit a legtöbb ember elkövet, még ma is.

Nem mossák ki az új maszkot

Lehet, hogy vadonatúj a maszk, de valószínűleg sokan megérintették már, különösen, ha kézzel készült a textilmaszk. Ajánlott forró vízben kimosni, de ne használjon olyan mosószereket, amelyek irritálhatják a bőrt vagy a légzőrendszert, mint például a fehérítő, az ammónia vagy az öblítő. Ezután várja meg, míg megszárad, majd egy alapos vasalás is segít.

Nem jól tárolják

Gyakori, hogy használat után a maszk a műszerfalon vagy az ülésen landol, esetleg a táskában, a többi kacat mellett. Ám a maszknak tiszta helyre van szüksége. Ha nem nedves vagy szennyezett, rakja száraz papírzacskóba vagy egy kis textiltartóba. Étkezés előtt elrejtheti a zsebébe, de ne hagyja az asztalon. Étkezés után mosson kezet, majd úgy tegye vissza az arcára a maszkot, hogy a bőre ugyanazzal az oldalával érintkezzen, amelyikkel korábban is.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.