Két zseniális, a tavaszi diétából kihagyhatatlan zöldség

Eszméletlen gyorsan indítja be a fogyást ez a két szuperhatékony zöldség! A levelek színe egyértelműen az egészséget szolgálja, fogyasszunk minél többet belőlük! De ne csak a megszokott módokon: jöhet a turmix és vele a karcsúság bikiniszezonra!

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2022. 03. 30. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki eddig kételkedett a zöldturmix hatásosságában, mostantól kezdve biztosan nem fog! Az alábbi két összetevő garantálja, hogy ne csak lefogyjunk, hanem egészségesen is éljünk – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

A zöldturmixok világa alapvetően más, mint a málnás vagy epres tejturmixoké

Ízük sokkal natúrabb, nyersebb, és jobb, ha előre elfogadod, hogy semmilyen édes vonulat nincs bennük. Cserébe viszont számos egészségügyi előnyük van: tisztítják a vért és iszonyatos intenzitással serkentik a szervezet zsírbontó folyamatait. A zöldturmixok két leghatékonyabb szereplője nem más, mint a spenót és a kelkáposzta, de hogy közülük melyik a jobb zöldség, arról igencsak megoszlanak a vélemények. Lássuk, vajon mi szól a spenót, és mi a kelkáposzta mellett:

  1. A Popeye-rajongók inkább a spenótra esküsznek, mivel sokkal lágyabb az íze, elkészítve pedig krémesebb.
  2. Aki a rostosabb állagot szereti, a kelkáposzta mellett teszi le a voksát.

A legbiztosabb pont, hogy

mindkét szuperzöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és rendkívül erős a gyulladáscsökkentő hatásuk.

A kelkáposztalevelekben lévő rostok az emésztés serkentésével egyértelműen gyorsítják a fogyást.

A bennük lévő, a szervezetünk számára elengedhetetlen összetevők alapján egyértelműen kimondható, hogy mindkettőt érdemes fogyasztani, akár felváltva, akár egyszerre. Aki a krémesebb, kevésbé rostos állagú turmixot kedveli, használjon nagyobb arányban spenótot, aki pedig a sűrűbb, rostokban gazdagabb ételeket részesíti előnyben, válasszon több kelkáposztát! A sűrű állagú szósz remekül használható gyors ebédnél vagy vacsoránál tésztákra vagy akár önálló köretnek is.

Az esetleges keserű ízek kompenzálására érdemes citrusféléket bevetni, igazán érdekes kompozíciókat eredményez a citrom vagy a narancs leve, mindkettő nagyon jól elveszi a keserű ízeket.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.