Tovább folytatódik az aranyláz

Megduplázódott a befektetési célú aranytömbök forgalma az év első felében, így júniusra az értékesítés meghaladta az egymilliárd forintot – közölte a BÁV Zálog hétfőn.

Forrás: MTI2022. 07. 04. 18:11
null
Budapest, 2022. május 21. A BÁV Zrt. (Bizományi Vállalat) Zálogüzletágának fiókja a fõváros XI. kerületében, a Móricz Zsigmond körtérnél, a Fehérvári út találkozásánál. A szolgáltatás a pénzügyi piacon belül a gyorskölcsön- és a zálogpiac meghatározó szereplõje. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az aranyékszerek népszerűsége is töretlen: az előző évhez képest kétszer annyi ékszert vásároltak a társaságtól.

A magas infláció, a szomszédban dúló háború, a forint árfolyamának gyengülése egyre nagyobb keresletet generál a nemesfém iránt – magyarázták.

Az eddig idén eladott 51 kilogramm aranytömbből a legkisebb, 5 grammos kiszerelésből vásároltak a legtöbbet – jelezték, utalva arra, hogy ez a kisbefektetők érdeklődésének növekedését mutatja. Ez a hozzávetőleg 125 ezer forintos tömb mindig is népszerű volt – tették hozzá.

Az árbevétel tekintetében a legnagyobb, a 100 grammos kiszerelés vezet, a forgalom 45 százalékát ez a 2,3 millió forintba kerülő aranytömb tette ki.

A zálogház tájékoztatott arról, hogy idén több hullámban is vásárolták az aranytömböket: a januári erős forgalom után az szja-visszatérítés hozott élénk keresletet, majd február végén, az ukrán háború kitörését követően, napok alatt kapkodták el a meglévő készleteket.

Az új szállítmányok megérkezéséig a zálogfiókokban az ár-érték arányban kedvezőbb, használt aranyékszerek felvásárlása indult el.

Dandé Imre, a BÁV Zálog igazgatója a közleményben megjegyezte, hogy az ékszereket nem csupán a befektetési célú aranytömb helyett vásárolják, a fiókokban egy új vásárlói réteg is megjelent: túlnyomó többségben az Y generációhoz, a 23–34 éves korosztályhoz tartozó fiatalok hosszú távú befektetésként vásárolnak ékszereket.

Borítókép: A BÁV Zrt. (Bizományi Vállalat) Zálogüzletágának fiókja a főváros XI. kerületében, a Móricz Zsigmond körtérnél, a Fehérvári út találkozásánál. A szolgáltatás a pénzügyi piacon belül a gyorskölcsön- és a zálogpiac meghatározó szereplője (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.