Újraindul a Müpa egyik legnépszerűbb gyerekprogramja, a Cifra Palota

A gyerekeket vasárnap délelőttönként programok és foglalkozások sora várja, amelyeken egyszerre szórakozhatnak és tanulhatnak.

Forrás: MTI2022. 09. 14. 15:01
null
Budapest, 2022. január 15. A Müpa (másként Müpa Budapest, korábbi nevén pedig a Mûvészetek Palotája) esti kivilágításban, változó színû külsõ megjelenésben, a fõváros IX. kerületében a Duna-parton. A Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda tervei alapján épült és 2005-ben megnyitott több funkciós épület egyszerre három különbözõ mûvészeti ág: a zenemûvészet, a színházkultúra produkcióinak és más modern vizuális bemutatóknak ad állandó, korszerû megjelenítési tereket. Kiállítóhelyei, hangversenyterme, színházterme egymástól függetlenül mûködnek, önállóan alakíthatják azok a saját programjaikat. Télen az épületegyüttes elõtti téren korcsolyapálya fogadja a sportolni vágyókat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Müpa ingyenes családi sorozat két és fél évnyi szünetet követően tér vissza - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Müpa a kezdetektől jelentős szerepet vállalt a jövő koncertlátogatóinak nevelésében, ezért kiemelt figyelmet fordít arra, hogy programkínálatában az összes korosztály megtalálja a számára megfelelőt.

A hagyományos gyermekelőadások és -hangversenyek mellett számos, a hangsúlyt az ismeretterjesztésről az élményre, kreativitásra és interakcióra helyező program várja a gyerekeket hétről hétre, szem előtt tartva a magyar zenei hagyományok és zenekultúra értékeinek megőrzését és továbbadását - áll a közleményben.

A családi és ifjúsági programok a 2022/23-as évadtól Müpa Junior néven, megújult, játékos arculattal találhatók meg a Müpa felületein.

A közleményben Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatóját idézik, aki kiemelte: a Müpa fennállása óta eltelt 17 évben felnőtt egy generáció: akik 2005-ben tinédzserként még a szüleikkel együtt érkeztek egy-egy koncertre, ma már maguk is édesanyák és édesapák, akik saját gyerekeikkel látogatnak el hozzájuk.

A Müpa Junior egyre színesebb és sokrétűbb programkínálata biztosítja azt, hogy a Müpa az elkövetkezendő generációk kulturális nevelésében és életében is biztos pont legyen

– mondta.

A Cifra Palota vasárnaponként megrendezett ingyenes programsorozatában az interaktív mese- és táncelőadások, gyerekkoncertek mellett számtalan kreatív, képzőművészeti és készségfejlesztő foglalkozás és aktivitás várja a gyerekeket.

  • A Müpa Junior programjai között minden korosztály számára kínálnak programokat. A legkisebbek a Babakoncerteken az élőzenével ismerkedhetnek meg, a Ringatón pedig a népdalok és mondókák világát fedezhetik fel.
  • A Tesz-vesz muzsika és a Tesz-vesz óvoda foglalkozásai hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával segítik a kicsik zene iránti érdeklődésének ébrentartását, improvizációs készségük kibontakoztatását, a Zenebonán pedig kreatívan ismerhetik meg a hangszereket.
  • A MUS-E zenés foglalkozásain különböző művészeti ágakkal találkoznak a gyerekek, a Hetedhét táncház sorozatában pedig muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket.
  • Iskolás csoportokat vár az interaktív Zenés tízórai, míg a Minimatinén mesék, versek, lírai hangvételű történetek elevenednek meg.
  • Szintén az iskolásokat várja a Hangulatkoncertek mintájára szerveződő Hangulat Junior, a komplex zenei élményt nyújtó Matinékoncertek és Iskoláskoncertek, valamint a gimnáziumi irodalmi tananyaghoz kapcsolódó tematikával zajló Literárium Junior.

A Müpa Junior programjairól ITT található bővebb információ.

Borítókép: A Müpa esti kivilágításban, változó színű külső megjelenésben, a főváros IX. kerületében a Duna-parton. (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.