Olcsóbbak lesznek a luxusórák a használt termékek népszerűsége miatt

A jelenlegi eladásra szánt órakészletet és a romló makrokörnyezetet figyelembe véve az elemzők arra számítanak, hogy a használt órák árai negyedévről negyedévre tovább csökkennek – írja a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 10. 17. 13:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnépszerűbb órák, többek között a Rolex, Patek Philippe and Audemars Piguet – árai tovább csökkennek, miután a használtóra-piacon megnőtt a luxusórák iránti kereslet – szerepel a Morgan Stanley elemzői jelentésében.

A 2021-ben és 2022 első negyedévében tapasztalt szárnyalást követően a Daytona kronográfokat gyártó Rolex legkelendőbb modelljeit tömörítő index 21 százalékkal esett a piac áprilisi csúcspontja óta – számolt be a Bloomberg. A Nautilus gyártó Patek Philippe legnépszerűbb termékeinek árai átlagosan 19 százalékkal estek a használtpiacon, míg a Royal Oakot gyártó Audemars Piguet árai 15 százalékkal csökkentek a csúcs óta.

A Morgan Stanley elemzői úgy vélik, hogy a kínálat drámai növekedése miatt az árak valószínűleg tovább csökkennek majd.

Tekintettel a jelenlegi eladásra szánt órakészletre és a romló makrokörnyezetre, arra számítunk, hogy a használt órák árai negyedévről negyedévre tovább csökkennek

írták a jelentésben.

A "nagy hármas" – a Rolex, a Patek és az Audemars Piguet – legkeresettebb modelljei a használt-luxusórák piacán a teljes forgalom 71 százalékát teszik ki. 

A jelentés szerint a használt órapiaci árak az elmúlt 18 hónapban kevésbé estek vissza, mint sok más árucikk esetében. Bár a 30 legtöbbet forgalmazott Rolex óra használtpiaci árai 8 százalékkal csökkentek ebben a negyedévben, 2021 januárja óta még mindig 21 százalékkal emelkedett összességében.

Néhány néhány svájci óramárka azonban ellenáll az árcsökkenési trendnek. Még akkor is, amikor a Rolex és a Patek árai csökkentek, az LVMH tulajdonában lévő Bulgari modellek 1 százalékkal, a Richemont A. Lange & Sohne 3 százalékkal, a Girard Perregaux termékei pedig 5 százalékkal emelkedtek.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.