A Hungexpón épül újabb konferenciahely

Magyar Nemzet
2019. 03. 22. 9:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban elindulhat a Hungexpo Budapesti Vásárközpont fejlesztése – jelentette be Ganczer Gábor, a ­Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlésén szerdán. A távirati iroda által idézett szavai szerint a beruházással a Hungexpo minden csarnokát felújítják, illetve építenek hozzá egy új kongresszusi központot, új fogadóépületet, és megújítják a parkolókat is.

A vásárközpont területére tervezett új konferencia-központban kétezer fős plenáris terem, 26 szekcióterem, 2500 négyzetméternyi kiállítótér és 2300 négyzetméteres tetőterasz kap helyet a tervek szerint, emellett két új kiállítási csarnokot is építenek. A fogadóépület befejezése 2021 nyarára várható, a többi épület pedig 2020 körül készülhet el.

Ganczer Gábor a közgyűlésen kijelentette: meggyőződésük, hogy üzletileg fenntarthatóan tud működni az új kiállítási és kongresszusi központ. Mint mondta, a fejlesztés tervezése során figyelemmel voltak arra, hogy továbbra is biztosítani tudják a párhuzamos rendezvények, kiállítások megtartását. Szavai szerint a Hungexpón a két bejárattal és a főbejárattal egy időben három nagyrendezvényt lehet majd tartani.

Kitért rá, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a mostani tervek között nem szerepel, ezek még nyitott kérdések, ám folyamatosan egyeztetnek a BKK-val és a fővárossal, több lehetőség is felmerült. Ezek között említette a korábbi villamosvonal visszaállítását vagy egy mozgójárdás összeköttetést a Pillangó utcai metróállomás és a Hungexpo között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.