Szeretik a betörők a hosszú hétvégéket

Magyar Nemzet
2019. 03. 13. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a rendőrségi statisztikák alapján az elmúlt években meredeken csökkent a lakásbetörések száma, különösen Budapesten, Pest megyében és Borsodban még mindig sok lakásba hatolnak be illetéktelenek. A biztosítók tapasztalatai alapján nyáron és a hosszú hétvégéken a leggyakoribbak a betöréses lopások, amikor az őrizetlenül hagyott és nem megfelelően védett ingatlanok könnyű célponttá válnak. A leggyakrabban eltulajdonított tárgyak közé a készpénz, az arany ékszer, a laptop, a televízió és a háztartási gépek tartoznak – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Egy átlagos méretű lakásra már néhány ezer forintos havi díjjal is köthető lakásbiztosítás, azonban fontos, hogy ezek nem minden esetben térítenek betöréses lopás esetén. A biztosítók szerződési feltételei tartalmazzák, hogy a betörés elleni biztosítást milyen védelmi szint megléte esetén milyen mértékben vállalják. Magasabb szintű mechanikai, elektronikai védelmi berendezések, riasztók mellett magasabb kártérítési limiteket tartalmazó ingatlanbiztosítási szerződés köthető.

Érdemes biztosításkötésnél arra is figyelni, hogy mely vagyontárgyakra nem terjed ki alapesetben a védelem, így azokat külön szerződésben lehet csak biztosítási fedezetbe vonni. Készpénzre például a biztosítók nem minden esetben, értéktároló híján pedig jellemzően csak pár tízezer forintos összegig vállalják a kockázatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.