Trendfordulót regisztráltak a gépjárművek értékesítésében

Magyar Nemzet
2020. 02. 05. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban csak 4,1 százalékkal bővült az új autók eladása éves szinten, 10 113 új gépkocsi állhatott forgalomba az év elején – áll a Datahouse jelentésében. Tavaly januárban 9716, tavalyelőtt pedig 8894 személygépjárművet helyeztek forgalomba.

A januári eladási listát meglepetésre nem a Suzuki, hanem a Toyota vezeti.

A forgalomba helyezés alakulása megfelel a stagnáló piaci előrejelzésnek 2020-ra – közölte lapunkkal a Magyar Gépjárműimportőrök Szövetsége ügyvezető elnöke. Erdélyi Péter szerint ugyanakkor a használtautó-­behozatal továbbra is emelkedik, január­ban 12 898 személygépkocsi és 1447 kishaszonjármű került magánimport révén az országba.

Ennek a trendnek a megállítása, különösen a korösszetétele miatt egyre kevésbé tűr halasztást, ha a környezet védelmét és a levegő tisztaságának javítását komolyan gondoljuk – fejtegette Erdélyi Péter.

Az összes eladott új személygépkocsi tízezres számával szemben összesen 153 tisztán elektromos és 144 plug-in (konnektorról tölthető) hibrid. Lehetséges, hogy az elektromos autók eladását megdobja majd a következő hónapokban, hogy egy friss megállapodásnak köszönhetően a jövőben lehetőség lesz állami támogatással Teslákat vásárolni Magyarországon.

A kedvezmény ugyanakkor nem az összes modelljére vonatkozik majd a gyártónak, kizárólag a bruttó húszmillió forint vételár alatti Tesla Model 3 esetében lesz igénylehető a 1,5 millió forintos hozzájárulás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.