A kártya, az óra és a mobil is jó fizetőeszköz

Horváth Éva
2020. 03. 17. 10:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindennapos vásárlások, fizetések során a készpénzhasználat minimálisra csökkentésével jelentősen mérsékelhető a koronavírus fertőzésének veszélye. Emiatt a legjobb megoldás a bankkártya, azon belül is az érintős változat, vagy akár a mobiltelefonos, okosórás fizetés.

Előfordulhat ugyanakkor, hogy a lejáratához közeledő bankkártya miatt a bankfiókba szaladna az ügyfél, erre azonban többnyire nincs szükség. Érdemes mindenekelőtt ellenőrizni, hogy milyen lejárati dátum szerepel a kártyán: a plasztik mindig a megjelölt hónap utolsó napjáig érvényes, így például a 03/20 jelzés 2020 márciusának utolsó napját jelenti. Ha az ügyfél nem rendelkezik másként legalább 45 nappal a lejárat előtt, akkor az újat a bank automatikusan legyártja és kipostázza. A hitelintézet biztonsági okokból jeltelen borítékban küldi el a kártyát, ezért az ügyfelek nagy része ki sem bontja a küldeményt. Amennyiben valaki valóban nem kapja meg az új kártyáját a postán, ajánlatos a bankfiókban személyesen utánakérdezni.

A Magyar Bankszövetség a bankfiókok várható nyitva tartásáról azt közölte, hogy a tervek szerint nagy számban maradnának normál üzemmenet szerint nyitva fiókok. Ezzel együtt érdemes a bankok honlapján tájékozódni, mielőtt elindulnánk a fiókba, mert előfordulhat, hogy mégis zárva tart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.