Bónuszt kapnak a Suzuki munkavállalói a járványhelyzet ellenére

Idén 13,4 százalékos béremelésben részesült a fizikai állomány, az átlag béremelés pedig 12 százalékos volt.

Nagy Kristóf
2020. 05. 12. 18:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bónuszt fizet júniusban a Magyar Suzuki Zrt. munkavállalóinak a járványhelyzet ellenére – olvasható az esztergomi üzem közleményében. Kiemelték: a jelenlegi járványügyi és gazdasági helyzet ellenére is értékelni kell a dolgozók teljesítményét a 2019-ben elért sikerek és az eredményes közös munka elismeréseként. Emlékeztettek arra, hogy a vállalat 2018-ban és 2019-ben összesen 30,5 százalékos bérfejlesztést hajtott végre a fizikai dolgozók körében. Idén 13,4 százalékos béremelésben részesült a fizikai állomány, az átlag béremelés pedig 12 százalékos volt a vállalatnál. Az év elejétől visszamenőlegesen megítélt emelést a vállalat dolgozói már márciusban megkapták.

Ahogy arról a Magyar Nemzet korábban többször beszámolt, az ipar szereplői a járványhelyzet okozta termelési és működési nehézségek ellenére nem szeretnének megválni munkavállalóiktól, minden eszközzel el akarják kerülni a csoportos leépítéseket. Ez ugyanis alapja a sikeres újraindulásnak, amely a legtöbb hazai szereplőnél már folyamatban van. Az alkalmazottak megtartását segíti egyebek mellett az állami bértámogatás, illetve a gazdaságvédelmi akció egyéb intézkedései.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.