Csalás: fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-ügyfeleket

A csalók az ügyfelek bankkártyaadatait akarják megszerezni, hogy utána hozzáférhessenek a bankszámlájához.

Magyar Nemzet
2021. 08. 30. 9:10
null
Budapest, 2015. május 9. Számológép, bankkártyák és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit – mondta Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán. A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel a kiérkező fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól.

Elmondta: az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található. 

 

A hamis oldalon a „Befizetem bankkártyával” gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz – magyarázta a szakértő. Hangsúlyozta: ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártyaadatait akarják megszerezni.

 

Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni, a csalók a cégek doménnevéhez nagyon hasonlókat vásárolnak meg – mondta Péter-Kovács Zoltán.

 

Borítókép: MTVA Bizományosi/Faludi Imre

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.