Elon Musk az év embere a Time magazin szerint

Sikerre vitte az űrprogramját, és hihetetlen masgasságba juttatta a Tesla autógyár részvényárfolyamát.

2021. 12. 13. 18:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Muskot , a Tesla és a SpaceX vezérigazgatóját, a történelem leggazdagabb emberét választotta hétfőn a Time magazin 2021-ben az év emberének, tette közzé a Forbes. Az indoklás szerint 

ebben az évben teljesítette a SpaceX űrrepülő az első kizárólag polgári célú küldetést az űrbe, 

emellett a NASA kiválasztotta a céget egy új holdraszálló egység megépítésére. Ugyanakkor a Tesla piaci tőkéje a Hertz autókölcsönzővel kötött megállapodást követően meghaladta az egybillió dollárt, így Musk a valaha volt leggazdagabb ember lett.

A Time ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy Musk megosztó figura. 

Míg követői és hívei egyenesen látnokként tartják számon, mások a cégeit rasszizmussal és szexuális zaklatással vádolják. A gyáraiban gyakran rosszak a munkakörülmények, emiatt a szabályozó hatóságok jelentős pénzbírságokkal sújtották. Ahogy a CNN rámutatott, a Time Év embere jelölés nem feltétlenül tekinthető egyértelmű megtiszteltetésnek. A korábbi címbirtokosok között Greta Thunbergtől, Ferenc pápától Vlagyimir Putyinig és Adolf Hitlerig sokféle figura megtalálható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.