Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet

A Tesla részvényárfolyama jelentős növekedést produkált, így hétfőn visszaszerezte Elon Musk a világ leggazdagabb embere címet. A Tesla és a Twitter vezére tavaly egy negatív történelmi rekordot is beállított, amikor 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített el.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Origo2023. 02. 28. 12:17
SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bloomberg adatai szerin újra a világ leggazdagabb embere lett Elon Musk, akinek a vagyona 187,1 milliárd dolláron állt, míg az LVMH luxusóriás vezetőjének, Bernard Arnault-é csupán 182 milliárd dollár volt – írja a Business Insider cikke alapján az Origó.

A Tesla és a Twitter vezére még decemberben veszítette el az elsőségét, amikor a Tesla árfolyama zuhanásnak indult. Mélypontját végül idén január 23-án érte el.

Az amerikai milliárdos tavaly negatív történelmi rekordot döntött, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a Tesla részvényárfolyama 2022-ben 65 százalékot zuhant.

Ezzel az eredménnyel ő volt az első ember a történelemben, aki képes volt 200 milliárd dollárnyi vagyont elveszíteni.

Elon Musk 2021-ben lett először a világ leggazdagabb embere, akkor az Amazon alapítóját, Jeff Bezost szorította le a trónról.

Ezt követően Musk, Bezos és Arnault felváltva álltak az élen – írják.

Rekordot döntött a Tesla

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, rekordnyereséget jelentett januárban a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó a tavalyi utolsó negyedévről.

Az adózott eredmény 60 százalékkal, 3,69 milliárd dollárra nőtt a december végén zárult három hónapban az egy évvel korábbi 2,3 milliárd dollárról.

A Tesla negyedéves bevétele 37 százalékkal, 24,3 milliárd dollárra nőtt.

A cég tavalyi egész éves profitja több mint kétszeresére nőtt, 12,6 milliárd dollár lett, bevétele pedig 51 százalékkal, 81,5 milliárd dollárra duzzadt.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint a vállalat idén akár kétmillióra is növelheti járműgyártását.

Borítókép: ez volt eddig Musk legnagyobb részvényeladása a Teslában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.