Nagy Márton Katarban tárgyalt

A magyar–katari gazdasági kapcsolatok az elmúlt években folyamatosan fejlődtek.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 18:43
null
20200923 nudapest nagy marton miniszterelnok gazdasagi fotanacsadoja havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a mai napon kétoldalú megbeszélést folytatott Dohában Sheikh Mohammed bin Hamad bin Qassim Al Abdullah Al-Thani kereskedelmi és ipari miniszterrel. A tárgyaláson a két miniszter áttekintette a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az ipari és kereskedelmi együttműködésekre és a lehetséges befektetési területekre. A felek megállapították, hogy a magyar–katari gazdasági kapcsolatok az elmúlt években folyamatosan és dinamikusan fejlődtek és ez a tendencia a jövőben is tovább folytatódhat. 2022-ben például a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat 24 százalékkal bővült, így az már meghaladta a 76 millió dollárt.
Nagy Márton kifejtette, hogy Katar az Arab-öböl térség egyik legdinamikusabban fejlődő országa, gazdasági fejlődése példaértékű többek közt az élelmiszeripar, a gyógyszeripar és a pénzügyi rendszer területén. Emellett Katar hazánk fontos partnere lehet a zavartalan energiaellátás biztosításában is. A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell erősíteni a két ország gazdasági kapcsolatait, prioritásként szükséges kezelni a kutatás-fejlesztési és ipari együttműködések kiszélesítését és mélyítését.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.