Újabb kínai bojkott jön, óriásit bukhat az Apple, ha ezt komolyan gondolják

Kínában már az önkormányzatoknak és az állami vállalatoknak is tilos az iPhone használata.

Forrás: MTI2023. 09. 08. 15:07
iPhone 14 inside Apple store in Marunouchi Tokyo
mobil
Customer interacts with iPhone 14 Pro Max inside Apple store in Marunouchi, Tokyo on October 20, 2022. - 20221020_PD4132 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: AFP/Stanislav Kogiku
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központi kormányzati alkalmazottak iPhone-használatára vonatkozó kínai korlátozások mostantól a helyi önkormányzatokra és az állami vállalatokra is kiterjednek – jelentette a Nikkei Asia japán pénzügyi lap pénteken.

Kína a héten az adatbiztonságra hivatkozva több új jogszabályt fogadott el, és új megfelelési követelményeket vezetett be a vállalatok számára.

A Reuters csütörtökön arról számolt be, hogy Kína az elmúlt hetekben kiszélesítette az iPhone-ok állami alkalmazottak általi használatára vonatkozó, már meglévő korlátozásokat, és felszólította néhány központi kormányzati ügynökség munkatársait, hogy ne használják Apple mobiltelefonjaikat a munkahelyükön.

Májusban a kínai kormány felszólította a nagy, állami tulajdonban lévő vállalatokat: vállaljanak kulcsszerepet abban, hogy az ország technológiailag önellátóvá váljon.

Kína és az Egyesült Államok viszonya feszült, mivel Washington a szövetségeseivel együtt igyekszik megakadályozni a távol-keleti nagyhatalom hozzáférését azokhoz a fontos eszközökhöz, amelyekre a csipiparban a versenyképességének fenntartásához szüksége van, és több nyugati ország kitiltotta az informatikai és távközlési rendszeréből egyes kínai gyártók termékeit.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: APA-PictureDesk via AF/Stanislav Kogiku)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.