Valami teljesen új dolgot találtak ki a gyorshajtók megzabolázására

Drasztikus módszerrel csökkentenék a gyorshajtók számát a felére.

Forrás: Totalcar2023. 11. 28. 12:57
Sports,Car,Drives,Fast,At,Night,,Shows,Interior,Of,Car
576334489 Fotó: Marcus Rimmi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen csökkentené a halálos közlekedési balesetek számát az Európai Unió, és az adatok szerint ehhez jelentősen csökkenteni kell a sebességet – adta hírül a Totalcar olyan statisztikára hivatkozva, amely szerint ott kedvezőbbek az adatok, ahol szigorúbbak a sebességkorlátozások.

A jelenlegi adatok szerint egyébként a vidéki utakon történik a legtöbb halálos baleset Európában – 55 százalék –,  a városi szakaszokon 37 százalék, a sztrádákon pedig nyolc százalék.

Ezt csökkentenék a felére 2030-ra, amelyhez hozzájárulhat az EU Third Mobility Package nevű intézkedéscsomagja. A portál szerint az új javaslat egyik kezdeményezése, hogy

elektronikus sebességfelügyelő rendszereket (Intelligent Speed Assistance, ISA) építsenek be az az újonnan eladott autókba, buszokba és teherautókba.

Arra alapoznak, hogy ezzel húsz százalékkal lehetne mérsékelni a halálos autóbalesetek számát. A csomag további része lenne, hogy az uniós forrásokból épülő utak tervezését felülvizsgálnák biztonsági szempontból, de azt írják, hogy a térfigyelő kamerák igénybevétele is hatékony ötletnek tűnik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.