A szakszervezetekkel tárgyalt Lázár János a MÁV–Volán-bérekről

Javaslata alapján három év alatt legalább negyedével nőne a dolgozók bére.

2024. 01. 17. 13:14
null
Budapest, 2022. március 23. A MÁV Start Zrt egyik 480-as sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdonya (villamos erõgépe) által vontatott gyorsvonat-szerelvény érkezik a fõváros Nyugati pályaudvarának rendezõterére (j). Balra egy Stadler FLIRT típusú zónázó vonat halad Esztergom felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyesen tárgyalt a szakszervezetek képviselőivel Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter Facebook-bejegyzésében azt írta: ajánlatot tett a bérfejlesztés mértékére és ütemére. 

A javaslatom alapján három év alatt legalább a negyedével nőne minden MÁV–Volán-dolgozó bére (ettől felfelé természetesen el lehet térni, lefelé azonban nem), idén pedig minden munkavállaló havi 70 ezer forintos egységes béremelést kapna. A szakszervezetekkel abban maradtunk, hogy a tárgyalásokat még januárban folytatjuk és lehetőség szerint le is zárjuk 

– írja a tárcavezető. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.