Drágul a sütemény és a fagyi is, idén ennyibe fog kerülni a felhőtlen cukrászdázgatás

A végtelenbe és tovább.

Forrás: Kisalföld2024. 02. 23. 12:03
Pastry,Chef,In,The,Kitchen,Decorating,A,Cake,Of,Chocolate,fruit,candies,confectioner
693824866 Fotó: UfaBizPhoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívhatják a fogukat az édesszájúak, ugyanis drágulás jön a cukrászdákban, az legalábbis teljesen biztos, hogy a győri Bécsi kávéház magasabb áron adja a süteményeket és a fagylaltot – adta hírül a Kisalföld.

A portál azt írja, ennek a legfőbb oka az, hogy megemelkedtek a költségeik, illetve szeretnék növelni a dolgozók bérét is. Emellett az alapanyaggyártók is emeltek az árakon, drágult például a vaj, a tej és a csokoládé is, továbbá fizetniük kell a közüzemi díjakat, a számláikat és a bérleti díjakat is, emiatt tízszázalékos áremelés várható. 

A cukrászda tulajdonosa, Bint Dóra elmondta azt is, hogy 

az idén egy gombóc fagylalt előreláthatóan 600–650 forintba fog kerülni.

Beszélt arról is, hogy számítanak a kereslet csökkenésére, annak ellenére is, hogy a törzsvendégeik visszajárnak, bár már csak hetente egyszer, és akkor is kevesebbet rendelnek. 

Horváth Norbert, a szintén győri Édes’N cukrászda tulajdonosa azonban nem számol a forgalom csökkenésével. Az új tulajdonos, Pápai­né Domokos Kiara azonban azt mondta, odafigyelnek az ár-érték arányra, a 

süteményeik nem kerülnek majd 1200 forintnál többe.

Tukovics Antal cukrász arról beszélt, hogy utoljára egy éve emeltek árat, és bár azóta valóban megdrágultak az alapanyagok, ezt nem fogják érvényesíteni a sütemények árában, mert nem akarják elveszíteni a vásárlóikat. 

Hozzáfűzte, a Mosonmagyaróváron található cukrászda forgalma a járvány előtti időkhöz képest 60–70 százalékkal esett vissza.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.