Pénzeső várja az új babavárósokat

Jóváírási akciókat indítottak a bankok, de a feltételekre érdemes figyelni.

2024. 02. 08. 13:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új, a babaváró hitelhez kapcsolódó promóciókkal kezdték 2024-et a bankok: a korábbi gyakorlathoz hasonlóan most is jóváírási akciókat indítottak, jellemzően 150-180 ezer, de esetenként akár 200 ezer forint feletti extra pénzhez is juthatnak az igénylők. 

Természetesen a kedvezményeknek most is vannak feltételei, amelyeket érdemes alaposan áttanulmányozni a kölcsön igénylése előtt, így például  

több szolgáltatónál csak a maximális összeg felvételekor jár a jóváírás, és követelmény lehet az új számla nyitása is az adott hitelintézetnél.

A korábbi akciókhoz képest ugyanakkor szembetűnő újdonság, hogy több pénzintézet a kedvezmény feltételeként előírja azt is, hogy az ügyfél járuljon hozzá a szolgáltató marketingcélú megkereséseihez. Ezzel vélhetően a keresztértékesítési lehetőségek kihasználását célozzák, vagyis azt, hogy a babavárós ügyfél a jövőben (lehetőség szerint) egyéb termékeket is igényeljen a szolgáltatónál.

A babaváró hitel feltételei – ahogy arról a Világgazdaság korábban már beszámolt – több ponton is változtak az idén január elsejétől. Az egyik fontos változás, hogy a maximálisan felvehető kölcsönösszeg tízmillió forintról 11 millió forintra emelkedett, miközben ötvenezerről 51 ezer forintra nőtt a kamattámogatott időszak alatt fizetendő maximális havi törlesztőrészlet nagysága is. Ennél is lényegesebb változás, hogy az igénylő feleség életkora legfeljebb harminc év lehet a 2023. végéig érvényes 41-gyel szemben. 

Az idén ugyanakkor – átmeneti jelleggel – még akkor is igényelheti a babavárót a házaspár, ha a feleség betöltötte a 30. életévét, de még nincs 41 éves, és legalább 12 hetes várandósságot tud igazolni. 

Az idén még azok a házaspárok is igényelhetik a támogatott kölcsönt, akik örökbefogadás engedélyezése érdekében az illetékes gyámhivatalnál 2024. január 1. és december 31. között személyesen előterjesztették a kérelmüket, és ezt igazolni is tudják.

A cikk teljes változata itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/02/babavaro-akciok-jovairas

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.