Drágulhat a benzin az iráni támadás után?

Az olajkereskedők valószínűleg abban bíznak, hogy egyik fél sem akarja tovább eszkalálni a helyzetet.

2024. 04. 14. 13:20
Illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel-keleti fejlemények ellenére az olajárak nem mozdulnak: az északi-tengeri Brent olajfajta ára vasárnap hordónként 0,5 százalékkal, 90,2 dollárra nőtt, az árfolyam napok óta 90 és 91 dollár között mozog. Az Egyesült Államokban irányadó West Texas Intermediate (WTI) kurzusa pedig szintén fél százalékkal, 85,45 dollárra emelkedett – írta a Világgazdaság. Irán több száz drónnal és rakétával támadt izraeli célpontokra.

Az olajkereskedők valószínűleg abban bíznak, hogy a Közel-Keleten valójában egyik fél sem akarja tovább eszkalálni a helyzetet. A mai éjszakai támadás ellenére sem Irán, sem az Izrael vagy az Egyesült Államok nem tervez totális háborút, így az üzletkötők szerint a konfliktus diplomáciai eszközökkel még megoldható, mielőtt egy nagyobb mértékű háború az egekbe emelné a fekete arany árát.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2024/04/az-irani-tamadas-egyelore-nem-befolyasolta-az-olaj-arat

Irániak ünnepelnek Teheránban 2024. április 14-én hajnalban, miután a Forradalmi Gárda bejelentette, hogy drónok és rakéták százait indította izraeli célpontok ellen. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.