Kora tavasszal is a Balaton volt a legnépszerűbb

Dinamikusan bővül a turizmus: márciusban a vendégek és vendégéjszakák száma is jelentősen nőtt.

2024. 04. 30. 8:51
Hévíz, gyógyfürdő, fürdő, fürdőváros
Illusztráció Fotó: Shuttersctock Forrás: Shuttersctock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén márciusban a vendégéjszakák és a vendégek száma is dinamikusan emelkedett. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint több mint 1,1 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, számuk harminc százalékkal növekedett egy év alatt. Az év harmadik hónapjában közel 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ami 25 százalékkal volt magasabb, mint 2023 márciusában.

Az ország teljes szálláshelyforgalmának 58 százalékát regisztrálták vidéken, ami 21 százalékkal volt magasabb, mint egy éve ilyenkor. A szálláshelyek a vidéki vendégéjszakák 71 százalékát köszönhették a belföldi vendégeknek. 

Márciusban is a Balaton volt a legnépszerűbb turisztikai térség, itt töltötték a vidéki vendégéjszakák 22 százalékát.

A szálláshelyek márciusban 63,6 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, 24 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. A vidéken keletkezett bevétel 29 százalékkal nőtt egy év alatt, ami így elérte a 37 milliárd forintot.

Márciusban a SZÉP-kártya feltöltések összértéke megközelítette az 59 milliárd forintot, ami 2023 márciusához képest 23 százalékkal volt magasabb. A kártyabirtokosok 2023 márciusához képest tíz százalékkal többet, 35 milliárd forintot költöttek SZÉP-kártyáikkal.

Megállapítható, hogy a turisztikai teljesítmény jelentős növekedése érdemben járul hozzá a gazdasági növekedés idei újraindulásához – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.