Forgalomba helyezték az M6-os Bóly és Lippó közötti szakaszát

A fő cél az Adriai- és a Balti-tenger közötti Ten-T hálózat magyarországi szakaszának megépítése.

2024. 05. 02. 16:04
Forgalomba helyezték az M6-os Bóly és Lippó közötti szakaszát Forrás: Magyar Építők
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Forgalomba helyezték az M6-os autópálya Bóly és Lippó közötti szakaszát – jelentette be az útépítésekért felelős helyettes államtitkár a sztráda bólyi csomópontjánál csütörtökön, sajtótájékoztatón. Pántya József a távirati iroda szerint elmondta: az Ivándárdáig tartó, csaknem húsz kilométeres szakasz határidőre, január 31-re elkészült a Strabag Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében, magyar forrásból. A beruházás értéke nettó 88,6 milliárd forint.

– A fő cél az Adriai- és a Balti-tenger közötti Ten-T hálózat magyarországi szakaszának megépítése. Kormányzati ígéret volt, hogy a szakasz 2024-ig elkészül, az ígéret teljesült – tette hozzá.

A Magyar Építők portál azt írta, hogy a Bóly–Ivándárda szakasz 26,6 méteres koronaszélességgel és burkolt leállósávval készült el. Három különszintű csomópont is épült hozzá: az M6–M60 elválási, a Bóly-keleti és a Villányi csomópont. A beruházás során komplex pihenőhely létesült Nagynyárádnál, komplex ellenőrző hely Ivándárda mellett és mérnökségi telep Babarcon.

A beruházás jelentőségét az adja, hogy az új pálya amellett, hogy javítja a mohácsi térség elérhetőségét, a tranzitközlekedést is fejleszti. Az M6-os zárószakaszának teljes átadása után ugyanis teljessé válik az Adriai- és Balti-tenger térsége közötti közúti kapcsolatot biztosító Ten-T folyosó magyarországi nyomvonala.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.