Rákkeltő babahintőpor miatt áll a bál az egyik legnagyobb világmárkánál

A vállalat tagad, de azért egyezkedne.

Forrás: Reuters2024. 05. 02. 12:10
August,25,,2022,,Brazil.,In,This,Photo,Illustration,,A,Person
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy füsttel tudná le a Johnson & Johnson (J&J) az ügyet, amelyben több tízezer pert indítottak a vállalat ellen azzal a váddal, hogy a babahintőporai és egyéb talkumtartalmú termékei azbesztet tartalmaznak és így petefészekrákot okoznak – adta hírül a Reuters. Szerdán arról tájékoztattak ugyanis, hogy egy 6,48 milliárd dolláros, több tízezer perből álló rendezési javaslaton dolgoznak.

A J&J szerint az ügylet lehetővé tenné a perek megoldását az egyik leányvállalatának csődeljárásával. Reményeik szerint a következő három hónapban konszenzusra jut minden, a témában indított eljárás rendezéséről. Ez az ügylet a J&J ellen indított talkumtermékekkel kapcsolatos perek 99 százalékát megoldaná, köztük körülbelül 54 ezret egy New Jersey-i szövetségi bírósági eljárásban.

A helyzet viszont az, hogy a vállalatnak már kétszer is volt ilyen törekvése, azonban a bíróságok megtagadták a cégtől, hogy a pereket a leányvállalat csődje révén rendezzék, mivel úgy ítélték meg, hogy a cég nem jogosult csődvédelemre, mert nem volt pénzügyi nehézségben.

A J&J egyébként azt állítja, hogy termékei nem tartalmaznak azbesztet és nem okoznak rákot. Megjegyezték, hogy az egyezséget azok az ügyvédek támogatják, akik a legtöbb felperest képviselik az ügyben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.