Mérgezett elefánthús miatt több mint 500 keselyű pusztult el Botswanában

Több mint 500 veszélyeztetett keselyű pusztult el Botswanában azután, hogy ettek orvvadászok által kilőtt három elefánt mérgezett húsából.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok közlése szerint az elefánttetemek közelében 537 elhullott fehérhátú keselyűt, gyapjasfejű keselyűt, csuklyás keselyűt és két szavannasast találtak. Az elefántok húsa mérget tartalmazott.

A területet megtisztították, a mérget még elemzik. Az eset hátterében nagy valószínűséggel vadorzók állnak: ők alkalmazzák ezt a módszert, hogy megakadályozzák, hogy a levegőben köröző keselyűk felhívják a vadőrök figyelmét a bűncselekményre.

Környezetvédők az elmúlt héten arra figyelmeztettek, hogy a vadorzók által megölt elefántok száma Botswanában egy ideje ismét nőtt. A dél-afrikai ország az állatvédők rémületére májusban véget vetett az elefántvadászatra öt éve meghirdetett moratóriumnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.