Kambodzsa újabb fegyvereket vásárol Kínától

Hun Sen kambodzsai miniszterelnök bejelentette hétfőn, hogy az ország 40 millió dollár értékben újabb fegyvereket vásárol Kínától, azon a 290 millió dolláros beszerzésen felül, amely már korábban ismert volt.

Forrás: MTI2019. 07. 29. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kambodzsa és Kína közötti katonai kapcsolatok az érdeklődés középpontjába kerültek azután, hogy a múlt héten napvilágot látott egy jelentés a The Wall Street Journal című amerikai lapban egy feltételezett titkos megállapodásról, amely szerint a kínai fegyveres erők is használhatnák az egyik kambodzsai haditengerészeti támaszpontot az ország déli részén, a Thaiföldi-öböl partján.

A lap meg nem nevezett amerikai és szövetséges tisztségviselőkre hivatkozott. A jelentést az Egyesült Államok aggasztónak nevezte, Hun Sen azonban tagadta, hogy volna ilyen.

A miniszterelnök egy kínai finanszírozással felépült fővárosi stadion avatóünnepségén beszélt hétfőn. Elmondta, hogy az újonnan érkező kínai fegyverek között van több tízezer lőfegyver a hadseregben eddig használtak felváltására. „Erősíteni akarom a hadsereget” – hangsúlyozta Hun Sen a Facebookon élőben közvetített, több mint kétórás beszédében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.