Manfred Weber: A Fidesz képviselői végzik a munkájukat

A bölcsek tanácsa, Donald Tusk és a néppárt egész vezetése tárgyalja a kérdést. Ennél többet jelenleg nem tudok mondani – mondta a néppárti frakcióvezető.

Judi Tamara (Strasbourg)
2020. 01. 14. 13:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz néppárti (EPP) tagságáról szóló kérdésekkel rohamozták meg Manfred Webert Strasbourgban. Az EPP parlamenti frakcióvezetője az újságíróknak nem tudott sok újdonsággal szolgálni, mint mondta, a pártcsalád vezetésében folyamatosak az egyeztetések a kérdésben.

– A Fidesz képviselői megbízható munkát végeznek a frakcióban, hozzájárulnak pártunk európai parlamenti munkájához. A kérdés ugyanakkor a pártcsaládra vonatkozik és arra, hogy milyen értékek mentén politizálunk – fogalmazott a bajor politikus, aki szerint a néppárt egészen egyértelmű feltételeket támasztott a magyar kormánypárt felé. – Meglátjuk, mit hoz a következő pár nap – húzta alá Manfred Weber.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek is vannak elvárásai az EPP felé, a politikus megismételte: a pártcsalád valamennyi tagjának ugyanazokat az értékeket kell vallania. – A bölcsek tanácsa, Donald Tusk és a néppárt egész vezetése tárgyalja a kérdést. Ennél többet jelenleg nem tudok mondani – szögezte le a sokadik Fidesz témájú kérdésre reagálva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.