Berlin ezúttal nemet mond a befogadásra

Elutasítja a görög–török európai uniós külső határ török oldalán gyülekezők németországi befogadását a CDU egyik esélyes elnökjelöltje, Friedrich Merz.

Magyar Nemzet
2020. 03. 03. 8:48
News conference on future leadership of Germany's Christian Democrats in Berlin
Conservative Friedrich Merz of Germany's Christian Democratic Union (CDU) addresses a news conference in Berlin, Germany, February 25, 2020. REUTERS/Annegret Hilse - RC2M7F9KSSO9 Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasítja a görög–török európai uniós külső határ török oldalán gyülekezők németországi befogadását a CDU egyik esélyes elnökjelöltje, Friedrich Merz – jelentette az MTI.

– Ezeknek az embereknek el kell juttatni azt az üzenetet, hogy nincs értelme Németországba jönni, mert nem tudunk befogadni benneteket – mondta Friedrich Merz egy tegnapi rádióinterjúban.

Kiemelte: minden lehetséges támogatást meg kell adni a török hatóságoknak ahhoz, hogy elhelyezzék a menekülteket, de arról is gondoskodni kell, hogy ne érje el Németországot olyan migrációs hullám, mint 2015–2016-ban.

– Recep Tayyip Erdoğan török elnök úgy érzi, nem kap elég segítséget az EU-tól, ami érthető és méltányolható, az viszont elfogadhatatlan, hogy ezt a menekültek kárára folytatott politikával juttatja kifejezésre, hiszen arra készteti őket, hogy induljanak el a határhoz, holott ez az út lényegében egy zsákutca számukra – mondta Angela Merkel német kancellár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.