Soros György, az antikapitalista kapitalisták ragyogó példája

A The Washington Times a Black Lives Matter kapcsán írt cikket a magyar származású milliárdosról.

Forrás: The Washington Times2020. 08. 25. 9:25
REINTKE, Terry (Greens/EFA, DE); NIEDERMULLER, Peter (S&D, HU); SOROS, George
Gyerekkora óta dédelgetett meglehetősen erős messianisztikus vágyakat Fotó: Thierry ROGE Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „antikapitalista kapitalistákról” írt cikket a The Washington Times konzervatív amerikai napilap, azt vetve egyes nagyvállalatok és cégvezetők szemére, hogy az utóbbi hónapok amerikai tüntetéshullámának élére álló Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalomnak adott támogatásukkal tulajdonképpen

az erőszakos utcai megmozdulásokat finanszírozták.

Márpedig a zavargások során a huligánok boltokat gyújtottak fel és fosztottak ki.

Az „antikapitalista kapitalisták” egyik legérdekesebb példájának Soros Györgyöt nevezi meg a cikk. – Míg egyesek úgy válnak gazdaggá, hogy mások életét javító nagyszerű termékeket gyártanak – gondolhatunk Henry Fordra vagy Steve Jobsra –, Soros shortolással, azaz mások – például kormányok – kudarcára játszó pénzügyi manőverekkel szerezte vagyona legnagyobb részét,

egyes esetekben a törvényes kereteket is átlépve, bennfentes információkra alapozva tette ezt

– írja a The Washington Times. A lap szerint a magyar származású milliárdos a különböző szervezetein keresztül az Egyesült Államokban és más országokban is gyakran támogat a növekedést és munkahelyteremtést gátló gazdaságpolitikai intézkedéseket – például a magas adókat vagy az árszabályozást –, és saját bevallása szerint is nagyra becsüli Kína államkapitalista rendszerét.

– Ennyit erről – summázza a cikk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.