Három halottja van a súlyos skóciai vonatbalesetnek

Hárman vesztették életüket a skóciai Dundee és Aberdeen között közlekedő vonaton, amely vélhetőleg a heves esőzések okozta földcsuszamlások miatt kisiklott.

Magyar Nemzet
Forrás: Euronews2020. 08. 12. 15:00
STURGEON, Nicola
Stonehaven, 2020. augusztus 12. Mentõk és rendõrök dolgoznak egy kisiklott vonat körül a skóciai Stonehaven közelében, Aberdeentõl délre 2020. augusztus 12-én. A sérültek és halottak számáról egyelõre nincs hivatalos közlés, Nicola Sturgeon skót kormányfõ azonban a Twitteren azt írta, hogy "rendkívül súlyos baleset" történt. A környéken heves esõzések voltak a balesetet megelõzõen. MTI/AP/Newsline-media/Derek Ironside Fotó: Derek Ironside
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisiklott egy vonat szerdán Skócia keleti részén, Stonehaven közelében, Aberdeentől délre. A környéken heves esőzések voltak a balesetet megelőzően, a BBC úgy tudja, földcsuszamlás okozta a tragédiát. Hárman életüket vesztették, a Press Association brit hírügynökség szerint köztük volt a vonat vezetője.

Nicola Sturgeon skót kormányfő parlamenti felszólalásában beszélt a szerda reggel, Stonehavennél történt balesetről. – A legnagyobb problémánk most a Stonehavenben történt súlyos baleset, egy ScotRail vasútvállalat szerelvénye siklott ki korán reggel – fogalmazott. Boris Johnson brit miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak.

A brit közlekedési hatóságok, a British Transport Police és a Transport Salaried Staffs’ Association beszámolói szerint reggel 6.38 körül siklott ki a szerelvény. A helyszínhez közel készült fotókon sűrűn felszálló füst látszott.

A Euronews a cikkében megjegyzi, Aberdeennél sok csapadék esett kedd éjjel, amely szerda reggelre kisebb áradásokhoz vezetett. A skót vasúti infrastruktúrát fenntartó Network Rail Scotland a Twitteren fotókat közölt, amelyen egyes szakaszokon víz lepi el a síneket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.